Széchenyi István Gimnázium - Pécs
1% - Tájékoztatjuk Önöket, hogy alapítványunk új neve bejegyzésre került
Beiratkozás a 2016/2017-es tanévre esti/levelező tagozatos gimnáziumi osztályainkba - Pót jelentkezés időpontja: 2016.08.25-én 14.00-18.00 óra, 2016.08.26-án 14.00-18.00 óra
Étkezés lemondás változása! - 2015. február 9-től az étkezések lemondását a következő telefonszámok egyikére kérjük bejelenteni:
Tankönyvek és házi olvasmányok 2015/16 - A 2015/2016 tanév tankönyvei és házi olvasmányai a könyvtár menüpont alatt érhetőek el.
Bejelentkezés

Főoldal

2016.01.01.

Isten hozott a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Általános Iskolája és Sportiskolája 

Radnóti úti telephelyén

 

Iskolánk története:

Intézményünk a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Sportiskolája. 1845-ben Haas Mihály javaslatot tett egy reáliskola működtetésére. 1925-ben az iskola felvette Széchenyi István nevét.1944 –ben az iskolának el kellett hagynia a pécsi Király utcai épületet, melybe csak 1954 – ben térhetett vissza. 2011.09.01. a következő jelentős dátum, amikor is a Király utcai Széchenyi István Gimnáziumot összevonták a Radnóti Miklós utcában működő TÁSI – val (Testnevelési Általános és Sportiskola). Napjainkban a Széchenyi István Iskola Radnóti utcai telephelyeként működünk.

Iskolánk Pécs nyugati városrészében, Uránvárosban található.

Az épületegyüttest fák, bokrok övezik, a sok zöldfelület amúgy is jellemző erre a 60-as években nagy gonddal tervezett és épített városnegyedre. Az iskola parkosított, közvetlen környezetét emeletes házak veszik körül.

Három épületszárnyból álló építmény, egy futófolyosó a hozzá kapcsolódó súlyemelőcsarnokkal alkotja az intézmény épített részét. Három sportpályánk, egy játszóterünk és egy pihenőudvarunk húzódik az iskola épülete mellett

Az intézmény jogelődje 1969 szeptemberében nyitotta meg kapuit a tanulók előtt. Az Építők úti Általános Iskola nevelőtestülete és diákjai alapozták meg az iskola részben ma is meglevő profilját. 1981-ben az országban egyedülálló kísérlet kezdődött, az iskola egyesült az 1957 óta működő Városi Sportiskolával, így létrejött a város élsport utánpótlás-nevelésének ma is meghatározó bázisa, a Testnevelési Általános Iskola, a TÁSI. A diákok az általános iskolai tanulmányaikat a felsőbb évfolyamokon sportági osztályokban végezték, délután pedig edzéseken vettek részt.

A TÁSI név ebben az időszakban vált országosan ismertté. Az országos versenyeken elért számtalan jó helyezés mellett az itt nevelkedett és felnőttként is sikeres sportolók pályafutása bizonyította/bizonyítja az intézmény színvonalas szakmai munkáját.

1992-ben a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai programját követve indult meg az iskolában a középiskolai képzés.

1996-tól az érettségizett, de tovább nem tanuló diákok az OKJ-ben szereplő iskolarendszerű szakképzésben vehettek részt.

A Testnevelési Általános Iskola és Alternatív Közgazdasági Gimnázium (TÁSI-AKG) a közoktatási törvény előírásainak megfelelően közös igazgatású közoktatási intézményként változatlan feladatokkal, de már Általános és Sportiskola, Alternatív Középiskola néven három, szakmailag önálló intézményegység (általános iskola, középiskola, sportiskola) formájában működött 1999-ig. 1999. szeptember elsején negyedik területként csatlakozott a felnőttoktatási intézményegység.

2000-től az intézmény a Mecsekaljai Oktatási és Sportközpont elnevezéssel működött tovább. A többcélú intézmény összetett iskolaként (általános iskola, nappali rendszerű gimnázium és szakképzés, esti és levelező felnőttképzési gimnázium, városi beiskolázású sportiskola) Pécsi Testnevelési Általános Iskola és Középiskola, Sportiskola néven volt jelen a város közoktatási rendszerében.

A 2007-2008-as tanévben került sor Pécs város közoktatási intézményeinek átszervezésére. Így iskolánk a Mecsekaljai Óvoda, Általános Iskola és Középiskola részévé vált. Ebben az évben került sor a közoktatási típusú sportosztályok indítására első és ötödik, majd a következő tanévben kilencedik évfolyamon is.

A 2011-12-es tanévben került sor a már említett összevonásra. A nevünk Széchenyi István Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Sportiskola lett. Ebben az évben új osztályként belépett a PMFC fociakadémiája.

A 2012-13-as tanévben az iskola a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ fenntartásába került.

A 2013-14-es tanévtől a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Sportiskolája néven működik.

Tartalmak:

Gimnázium Gimnázium
Felnőttoktatás A felnőttoktatással kapcsolatos információk
Csengetési rend Nappali, esti és levelező tagozaton
DÖK A TÁSI gimnáziumi diákönkormányzatának bemutatása
Alapítvány A „MIÉNK A TÁSI!” Közhasznú Alapítvány Közleménye a 2013. január 1-jétől 2013. december 31-ig kiutalt személyi jövedelemadó 1%-ának 2014. évi felhasználásáról
Diákigazolvány Diákigazolvány nyomkövető alkalmazás
Közösségi szolgálat Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység.
Iskolaorvosi rendelés Rendelési időpont változás!
Természettudományos hét 2014. március 31-április 4.
Versenyek Radnóti utcában meghirdetett házi versenyek.

Iskolánk Radnóti utcai telephelyének megújult honlapja a következő linken érhető el:

http://szechenyi-radnoti.baptistaoktatas.hu/

Petersone Technologies Inc.